Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

PROJECTOPROEP CULTURELE SAMENWERKINGSPROJECTEN TUSSEN VLAAMSE GEMEENSCHAP EN HAUTS-DE-FRANCE

19.12.2018

De Vlaamse Gemeenschap en Hauts-de-France lanceren samen een projectoproep voor de brede kunst- en cultuursector in het kader van de culturele samenwerkingsovereenkomst tussen beide regio’s.

 Luc-Emile Bouche-Florin (voorzitter van de European Council of Spatial Planners)

Erfgoedjaar: presentaties conferentie

17.12.2018

Op 19 november organiseerden wij samen met het agentschap Onroerend Erfgoed, FARO en Herita een conferentie in het kader van het Europees Erfgoedjaar. We bekeken er samen met een aantal specialisten wat Europa kan betekenen voor jou als Vlaamse erfgoedwerker of beleidsmaker.

Je kan de presentaties intussen raadplegen. Er zijn ook foto's beschikbaar.

Cultuurhuizen: 20 jaar Vlaamse investeringen in culturele infrastructuur in nieuw boek

17.12.2018

Het Fonds Culturele Infrastructuur, kortweg FoCI, bestaat twintig jaar. Die voorbije twintig jaar was het fonds verantwoordelijk voor alle Vlaamse subsidies en investeringen voor infrastructuur voor cultuur en jeugd. Het uitgelezen moment om een bloemlezing te maken van het harde werk van de voorbije jaren. Voor het boek ‘Cultuurhuizen’, uitgegeven door Public Space, werd een interessante selectie gemaakt van cultuurhuizen uit diverse sectoren en regio’s in Vlaanderen.

Nieuwe publicatie ter afronding van het traject Pilootprojecten Kunst in Opdracht

17.12.2018

Samen met Kunstenpunt en het Team Vlaams Bouwmeester, nam het Departement Cultuur, Jeugd en Media in 2014 het initiatief voor Pilootprojecten Kunst in Opdracht.

Onder het motto ‘Meer dan object’ werden opdrachtgevers en kunstenaars uitgedaagd om nieuwe, eigentijdse pistes te ontwikkelen rond kunst in opdracht voor de publieke ruimte.

Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz en de Chinese minister voor Cultuur, Luo Shugang

Eerste culturele handelsmissie naar Japan en China zeer succesvol

14.12.2018

Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz en secretaris-generaal van het Departement Cultuur, Jeugd en Media Luc Delrue sloten dit weekend de succesvolle culturele handelsmissie in Peking af. Meer dan twintig culturele organisaties uit de podiumkunsten, muziek, beeldende kunsten, architectuur en audiovisuele sector reisden mee naar Tokio en Peking op deze eerste handelsmissie voor cultuur.

Pagina's

september

  • «
  • »
ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30